Taloudellinen tuki vähävaraisille lapsiperheille

Kymenlaakson perhekeskus eli Kymenlaakson alueen järjestöt, seurakunnat ja hyvinvointialue jakavat yhteistyössä taloudellista tukea vähävaraisille lapsiperheille. 

Kymenlaakson perhekeskusverkoston toimijat ovat yhdessä rakentaneet tavan tukea paikallisia lapsiperheitä. Yhteistyöllä pyritään varmistamaan, että tukea tarvitsevat perheet tavoitetaan mahdollisimman laajasti ja oikeudenmukaisesti ympäri Kymenlaaksoa. Perhekeskuksen laajan verkoston ansiosta apu tavoittaa myös ne perheet, jotka eivät ole sosiaalipalveluiden piirissä. Eli apua voi hakea jokainen vaikeassa taloudellisessa tilanteessa oleva lapsiperhe.

Toiminnassa ovat mukana Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kaakkois-Suomen piiri ry., Kymenlaakson alueen seurakunnat, Suomen Punainen Risti, Kaakkois-Suomen piiri ry, Monikulttuuriset toimintakeskukset Mylly, Saaga ja Rodik, Kymenlaakson ensi- ja turvakotiyhdistys sekä Kymenlaakson hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalvelut, jotka kohtaavat työssään lapsiperheitä. Lisäksi tukea voi hakea Kymenlaakson hyvinvointialueen Pyydä apua- palvelun kautta erikseen ilmoitettuna ajankohtana.

Lasten, nuorten ja perheiden Pyydä apua

Perhekeskuksen keräys on voimassa ympäri vuoden. Taloudellisen tuen jakaminen riippuu lahjoituksista, joita saamme yrityksiltä ja yksityisiltä ihmisiltä ja sen vuoksi tuen saaminen vaihtelee. Joulun lisäksi alkuvuodesta ja kesän loma-aikoina apua pyydetään tavallista enemmän. Jaamme lahjoitukset lapsiperheille kolme kertaa vuodessa tarpeen mukaan, mikäli lahjoituksia on tullut riittävä määrä.

Taloudellisen tuen hakemisesta ilmoitetaan Kymenlaakson perhekeskuksen some kanavilla 

Facebook Kymenlaakson perhekeskus

Instagram Kymenlaakson perhekeskus

Kymenlaakson perhekeskus 
Ajankohtaista Pohjois- Kymenlaakso

Ajankohtaista Etelä- Kymenlaakso