Tukea ja apua lähisuhdeväkivaltaan, sähköiset palvelut

Nettiturvakoti

Nettiturvakoti on Ensi- ja turvakotien liiton verkkopalvelu. Nettiturvakoti auttaa väkivallan kaikkia osapuolia tarjoamalla heille tietoa, keskusteluapua sekä tarinoita perhe- ja lähisuhdeväkivallasta ja siitä selviytymisestä. Sivustolla autetaan myös väkivallan todistajina tai kohteina olleita lapsia ja nuoria. Väkivalta ei kuulu lapsen kasvuympäristöön.

Tutustu tähän

Tukinet, kriisikeskus netissä

Tukinet on netissä toimiva Suomen Mielenterveysseuran ylläpitämä kriisikeskus. Tukinetissä voit maksutta saada henkilökohtaista tukea, osallistua erilaisiin keskusteluryhmiin tai voit etsiä tietoja Tukinetin palveluhausta tai aineistokannasta.

Tutustu tähän

Nettikartano / Naistenkartano

Naistenkartanon nettikartano tarjoaa naisille maksutonta, luottamuksellista ammattiapua erilaisten elämäntilanteiden solmujen aukaisemiseen.

Tutustu tähän

Raiskauskriisikeskus Tukinainen

Raiskauskriisikeskus Tukinainen antaa tukea, apua ja neuvontaa seksuaalirikosten uhreille, heidän läheisilleen ja uhrien parissa työskenteleville.

Tutustu tähän

Suomen mielenterveysseuran kriisikeskusverkosto

Suomen mielenterveysseuran kriisikeskukset tarjoavat tukea ja apua. Vastaanotolle voi hakeutua ilman lähetettä varaamalla ajan suoraan kriisikeskuksesta. Tapaamiset ovat luottamuksellisia ja yksityisyyttä kunnioittavia. Kriisikeskuksessa voi asioida nimettömänä ja palvelut ovat maksuttomia.

Tutustu tähän

Rikosuhripäivystys

Rikosuhripäivystyksen (RIKU) tehtävä on parantaa rikoksen uhrin, hänen läheisensä ja rikosasian todistajan asemaa mm. tuottamalla matalan kynnyksen tuki- ja neuvontapalveluita. Rikuun voi ottaa yhteyttä puhelimitse tai verkossa. On myös mahdollista sopia henkilökohtainen tapaamisaika lähimpään palvelupisteeseen, jollainen sijaitsee myös Kymenlaaksossa. Rikuun voi ottaa yhteyttä myös nimettömänä.

Tutustu tähän

Juristipäivystys / Naisasialiitto unioni, maksuton lakineuvonta naisille

Naisasialiitto Unionin juristipäivystys tarjoaa yleisluontoista, suullista neuvontaa, ”ensiapua” erilaisiin lakiin ja oikeuksiin liittyvissä kysymyksissä. Naiset voivat ottaa yhteyttä päivystykseen kaikissa juridisissa ongelmissa. Yleisin asia, jossa kysytään neuvoa, on avioerotilanne.

Tutustu tähän

Nollalinja

Nollalinja on ilmainen auttava puhelin, jonne voit soittaa mihin kellonaikaan tahansa, vuoden jokaisena päivänä.

Tutustu tähän

Kirkon keskusteluapua

Valtakunnallinen kirkon ylläpitämä Palveleva puhelin tarjoaa kuuntelijan ja keskusteluapua puhelimitse. Palvelevan puhelimen lisäksi keskusteluapuun kuuluu Palveleva chat, Palveleva netti, Palveleva kirje sekä erikseen nuorille ja koululaisille suunnattuja palveluita.

Tutustu tähän

Miessakit ry: Miesluuri, Lyömätön linja

Miessakit ry pitää huolta miesten elämää tukevien yksilöllisten, yhteisöllisten ja yhteiskunnallisten rakenteiden vahvistamisesta parantaakseen miesten kokonaisvaltaista hyvinvointia. Monenlaisia toimintamuotoja:

Lyömätön linja tarjoaa apua väkivaltaa läheisiään kohtaan käyttäneille miehille. Asiakkaaksi voi tulla varaamalla puhelimitse ajan yksilötapaamiseen.

Väkivaltaa kokeneet miehet -hanke tarjoaa apua henkistä tai fyysistä väkivaltaa kotona tai kadulla kokeneille miehille. Keskusteluapua voi saada puhelimitse, sähköpostilla, yksilötapaamisissa ja ohjatuissa vertaisryhmätapaamisissa.

Miesluuri on puhelinpalvelu, joka tukee ja neuvoo miehiä elämässä eteenpäin. Miessakkien Toiminnan Miesten vapaaehtoiset miehet vastaavat puhelimeen tiistai-iltaisin. Vastaajat antavat vertaispohjalta tukea ja neuvoja. 

Tutustu tähän

Maria Akatemia, Apua naisten väkivaltaisuudelle

Naisen väkivaltaisuudesta on vaikea puhua. Maria Akatemia auttaa ottamaan vastuuta omista tunteista ja käyttäytymisestä. Jos oma sisäinen pahoinvointi aiheuttaa väkivaltaisuutta tai sen pelkoa lähisuhteissa tai suhteessa omaan itseen, Maria Akatemia haluaa auttaa. Tarjolla mm. auttava puhelin ja chat.

Tutustu tähän

Monika-Naiset liitto, Apua väkivaltaa kokeneille maahanmuuttajanaisille

Monika-Naiset liitto ry on sosiaalialalla toimiva monikulttuurinen järjestö, joka kehittää ja tarjoaa erityispalveluja väkivaltaa kokeneille maahanmuuttajataustaisille naisille ja -lapsille. Tarjolla mm. auttava puhelin ja chat, palvelua usealla kielellä.

Tutustu tähän

Tagit: apua verkossa, perhe- ja lähisuhdeväkivalta, apua perhe- ja lähisuhdeväkivaltaan