Apua ja tukea lähisuhdeväkivaltaan Kymenlaaksossa

Huoli omasta tai läheisen turvallisuudesta kannattaa ottaa esiin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Kymenlaaksossa apua tarjoavat niin julkiset palvelut kuin järjestötkin.

Asiakkaana riittää, että ottaa huolensa puheeksi missä tahansa sosiaali- ja terveydenhuoltopalvelussa. Asiasta voi kertoa omassa neuvolassa, päiväkodissa, koulussa, terveysasemalla, mielenterveystoimistossa, Ohjaamossa tai missä asioikin. Ammattilaisten tehtävä on ohjata eteenpäin. Tarjolla on apua ja tukea monenlaisiin perhe- ja lähisuhdeväkivallan tilanteisiin. On muun muassa koulutettuja avainhenkilöitä, lähisuhde- ja perheväkivaltatyön osaamistiimi Kouvolassa, Etelä-Kymenlaakson seudullinen Läpsy-tiimi. Lisäksi voidaan asiakkaan luvalla käynnistää MARAK-toiminta, joka on lähisuhdeväkivaltaan liittyvä moniammatillinen riskiarvioinnin menetelmä.

Kymenlaakson turvakoti Villa Jensen

Turvakoti Villa Jensen on kodinomainen paikka, jossa lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokenut saa suojan ja ammatillista apua väkivallan loppumiseksi. Turvakodista saa kriisiapua äkilliseen tilanteeseen, ohjausta ja neuvontaa sekä tukea ja tietoa myös käytännön asioiden järjestämiseen.
Turvakotipalvelu on saatavilla kaikenikäisille, naisille, miehille, yksin sekä lasten kanssa tuleville aikuisille.

Turvakoti on avoinna ympäri vuorokauden. Turvakotiin voi mennä oma-aloitteisesti mihin vuorokauden aikaan tahansa. Turvakotiin voi soittaa myös jos joku asia mietityttää.

Turvakotipalvelu on asiakkaalle maksutonta.
 
Villa Jensen palvelee kaikkia Kymenlaakson asukkaita (Kotka, Kouvola, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä)
Villa Jensen. Pohjoispuistokatu 1, 48100 Kotka
p. 040 688 3570
 

Väkivaltatyön palvelukeskus Pysäkki

Kymenlaakson ensi- ja turvakeskusyhdistyksen Pysäkki tarjoaa apua perhe- ja lähisuhdeväkivallan uhkaan tai väkivaltakierteen katkaisuun naisille, miehille ja lapsille. Palvelut räätälöidään tilanteen ja tarpeen mukaan. Väkivallasta keskustellaan yksilöllisesti nais-, mies- ja lapsityöntekijän kanssa.

Pysäkille voi tulla ilman lähetettä ja palvelu on asiakkaille maksutonta.

Toimipisteet sijaitsevat Kotkassa ja Kouvolassa.

Yhteystiedot:
Kotka: Metsontie 39 B, 48220 KOTKA
Kouvola: Oikokatu 2 B 2.krs., 45100 KOUVOLA
p. 044 344 0246, 044 530 1550, 040 554 2917

Kymenlaakson ensi- ja turvakotiyhdistys P. 044 744 0330, 05 210 9400
www.kymenlaaksonensijaturvakoti.fi

Rikosuhripäivystys (RIKU), Kymenlaakson palvelupiste

Rikosuhripäivystyksen (RIKU) tehtävä on parantaa rikoksen uhrin, hänen läheisensä ja rikosasian todistajan asemaa mm. tuottamalla matalan kynnyksen tuki- ja neuvontapalveluita. Rikun Kymenlaakson palvelupiste P. 0500 981 837
www.riku.fi

Tagit: apua vanhemmuuteen, perhe- ja lähisuhdeväkivalta, väkivalta, apua perhe- ja lähisuhdeväkivaltaan