Sinä 13-17- vuotias, Tule kehittämään Kymenlaakson mielenterveys- ja päihdepalveluita!

Sinä nuori 13-17- vuotias 👌

Tule päästämään höyryjä ja kehittämään meidän kanssa Kymenlaakson mielenterveys- ja päihdepalveluita Mikä vituttaa- iltaan
Tiistaina 19.12 klo 17.00 alkaen
NuortenPaikkaan (Kouvolankatu 28, 45100 Kouvola)

Tervetuloa ❤️

ps. Tule paikalle vaan terveenä!

Illan järjestää Kymenlaakson hyvinvointialue ja Nuorten Suomi Kohti nuorten hyvinvointialueita- hanke 👍

 

 

 

Neuvolan perhevalmennusta kehitetään - asiakkaiden toiveita kartoitetaan asiakaskyselyllä

Neuvolan perhevalmennusta kehitetään - asiakkaiden toiveita kartoitetaan asiakaskyselyllä

Neuvolan perhevalmennusta uudistetaan verkossa toteutettavaksi perhevalmennuskokonaisuudeksi, joka on kaikkien kymenlaaksolaisten saatavilla. Verkossa toteutettava perhevalmennus mahdollistaa osallistumisen myös heille, jotka eivät pääse lähivalmennustapaamisiin. Verkossa toteutettava perhevalmennus julkaistaan sähköisen perhekeskuksen sivuilla vuoden 2024 aikana.

Asiakkailta kerätään kokemuksia ja toiveita perhevalmennuksesta Forms-kyselyn avulla ja kyselyn tuloksia hyödynnetään valmennuksen kehittämisessä. Vastauksia kyselyyn toivotaan lasta odottavilta tai vuoden sisällä vanhemmaksi tulleilta Kymenlaakson hyvinvointialueen asukkailta ja tukihenkilöiltä. Kysely on avoinna 13.11.-3.12.2023. Kyselyn lisäksi asiakkaat ja moniammatillinen verkosto pääsevät osallistumaan perhevalmennuksen sisältöjen kehittämiseen muun muassa työpajojen kautta.

Pääset vastaamaan kyselyyn tästä.
Perhevalmennus tukee tulevia vanhempia
Perhevalmennuksella tuetaan perheitä tulevassa vanhemmuudessa, lapsen hoidossa ja kasvatuksessa. Valmennus sisältää eri ammattilasten kokoamaa tietoa tutustuttavaksi raskauden eri vaiheissa ja lapsen syntymän jälkeen.

Neuvolan perhevalmennusta kehitetään osana Suomen kestävän kasvun ohjelman (RRP) Kymenlaakson digitaalinen sotekeskus -hanketta.

Lahjoita vähävaraisille lapsiperheille

Kohta on se aika vuodesta, kun lapset ja lapsen mieliset unelmoivat joulusta. Hyvästä ruoasta, toivelahjasta ja yhdessäolosta. Mutta kaikille tämä ei ole itsestään selvä. Kaikki eivät uskalla unelmoida.
Tule mukaan tekemään joulu myös sellaisille perheille, jotka tänä vuonna eivät uskalla haaveilla. Tehdään heidänkin unelmistansa totta.


Kymenlaakson perhekeskus eli Kymenlaakson alueen järjestöt, seurakunnat ja hyvinvointialue keräävät tänä vuonna ensimmäistä kertaa lahjoituksia vähävaraisille lapsiperheille yhteistyössä.
Kymenlaakson perhekeskusverkoston toimijat ovat yhdessä rakentaneet koordinoidun tavan tukea paikallisia lapsiperheitä. Perinteiset keräykset (Joulupuu ja Hyvä Joulumieli) kulkevat tämän keräyksen rinnalla. Yhteistyöllä pyritään varmistamaan, että tukea tarvitsevat perheet tavoitetaan mahdollisimman laajasti ja oikeudenmukaisesti ympäri Kymenlaaksoa. Perhekeskuksen laajan verkoston ansiosta apu tavoittaa myös ne perheet, jotka eivät ole sosiaalipalveluiden piirissä.


Perhekeskuksen keräykseen tulleet lahjoitukset menevät lyhentämättöminä Kymenlaaksossa asuville lapsiperheille. Lahjoitukset toimitetaan perheille lahjakortteina, joilla perheet voivat hankkia ruokaa ja käyttötavaroita, pois lukien alkoholi- ja tupakkatuotteet. Lahjakortit toimitetaan perheille hyvissä ajoin ennen joulua, jotta perheiden ei tarvitse kantaa huolta avun saamisesta lähellä joulua.


Jouluksi tulevien lahjoitusten tulee olla perillä viimeistään Lapsen oikeuksien päivänä 20.11.2023. Tämän jälkeen tulleet lahjoitukset jaetaan lapsiperheille kolme kertaa vuodessa tarpeen mukaan.

Keräystä koordinoi Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kaakkois-Suomen piiri ry.

Alla olevasta linkistä voit lukea lisää ja lahjoittaa.

Lahjoitukset vähävaraisille lapsiperheille Kymenlaaksossa

Kymenlaakson autismiliiton vertaistukiryhmä Kouvolassa

 

Kymenlaakson autismiyhdistyksen vertaistukiryhmä vanhemmille. 

Ensimmäinen kokoontuminen ti 7.11.23 klo 17.00-18.30 Cafe Kiipula (Salpausselänkatu 26).

Tervetuloa mukaan vertaistukiryhmään keskustelemaan ja jakamaan kokemuksia arjen asioista.