Älä jää yksin. Tapaa muita Kymenlaaksossa

(Kouvola, Kotka, Pyhtää, Hamina, Virolahti, Miehikkälä)

Muista, että et ole yksin. On monia paikkoja, joissa voi tavata muita vanhempia, nuoria ja lapsia. Tarjolla on perhekeskusten kohtaamispaikkoja, joihin ovat tervetulleita kaikki lapsiperheet. Lisäksi on monikulttuurisia toimintakeskuksia, seurakuntien toimintaa ja yhdistyksiä. Yhdessäolon lisäksi kohtaamispaikoissa ja toimintakeskuksissa on ihmisiä, joilta voi pyytää apua ja tukea erilaisiin asioihin. Perhekeskusten kohtaamispaikkoja on eri puolilla Kymenlaaksoa ja niitä tulee lisää. Kohtaamispaikat on tarkoitettu kaikille lapsiperheille. Joissakin kohtaamispaikoissa on myös omia ryhmiä maahanmuuttajille. Toiminta on ilmaista.
Tutustu oman alueesi kohtaamispaikkaan: Kohtaamispaikat Kymenlaaksossa

Monikulttuurikeskus SAAGA, Kouvola

Monikulttuurikeskus SAAGA sijaitsee Kouvolan keskustassa. SAAGAn tavoitteena on olla monikulttuurisena olohuoneena kaikille kaupungin asukkaille, toimia aktiivisesti rasismia vastaan sekä edistää maahanmuuttajien kotoutumista ja työllistymistä. Monikulttuurinen olohuone on avoin kaikille. Saagassa järjestetään muun muassa suomen kielen opetusta, kielikeskustelupiirejä ja kulttuuri-iltoja. Toimintaan kuuluu myös toimistopalvelut sekä maahanmuuttajien työllistymiseen ja yrittämiseen ohjaaminen. Monikulttuurikeskus Saaga, Kouvolankatu 14, Kouvola. P. 045 1502959
www.Facebook.com/pg/monikulttuurikeskussaaga
www.instagram.com/monikulttuurikeskussaaga

Monikulttuurinen toimintakeskus Mylly, Kotka

Mylly on monikulttuurinen toimintakeskus, joka sijaitsee Kotkan keskustassa. Myllyn missio on olla kaikkia kotkalaisia yhdistävä yhdessäolon, viihtymisen, yhdessä tekemisen ja yhdessä oppimisen paikka. Myllyn erityistehtävä on auttaa ulkomailta Kotkaan muuttaneita henkilöitä pääsemään mukaan kotkalaiseen elämänmenoon. Mylly haluaa tukea myönteisen suomalaisen kotipaikkaidentiteetin muodostumista. Mylly tarjoaa työvalmennusta sekä yhteyksiä opiskeluun ja työelämään. Myllyssä järjestetään erilaisia käden taitojen opintoryhmiä, hyvinvointiin, liikuntaan ja kulttuuriin liittyviä kerhoja, keskusteluryhmiä eri aiheista sekä suomen kielen kerhoja muun muassa pienten lasten äideille. Kerhot ovat ilmaisia tai hyvin edullisia. Jalkapallokerhon harjoituksiin osallistuu useita kymmeniä maahanmuuttajataustaisia nuoria. Mylly tarjoaa työvalmennusta sekä yhteyksiä opiskeluun ja työelämään. Myllyssä on helppo osallistua toimintaan - ja myös helppo itse suunnitella ja järjestää toimintaa. Monikulttuurinen toimintakeskus Mylly, osoitteessa Gutzeitintie 14, Kotka.
www.mylly.me

Kaakonkulman Maahanmuuttajat Rodnik, Hamina

Rodnik on alueen maahanmuuttajien sekä venäjän kieltä osaavien yhdistys, jonka tarkoituksena on tukea suomalaiseen yhteiskuntaan sopeutumista ja integroitumista. Samalla Rodnik tukee oman äidinkielen ja kulttuuriperinteiden säilyttämistä. Rodnik tekee yhteistyötä julkishallinnon ja yhdistysten kanssa. Yhdistys osallistuu erilaisiin kulttuuritapahtumiin sekä tarjoaa toimintaa ja kerhoja eri-ikäisille. Yhdistyksen toiminnan periaatteena on huolehtiva suhtautuminen ihmisiin ja ympäröivään maailmaan, tuen antaminen ja yhteisymmärryksen lisääminen.

Yhteystiedot: Haminan infopiste, Vallikatu 4, 49400 Hamina. P. +358 40 7763 177
Virojoen infopiste, Opintie 2, 49900 Virolahti. P. +358 41 362 0515

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
www.haminarodnik.com
https://www.facebook.com/rodnikhamina

Arbor Mundi ry (Kotka)

Arbor Mundi ry:n toiminnan tavoitteena on auttaa maahanmuuttajia sopeutumaan suomalaiseen yhteiskuntaan ja järjestää yhteistä toimintaa paikallisen väestön kanssa, huomioiden myös lapset ja vanhukset.
https://www.facebook.com/groups/118070581563231/

Seurakuntien monikulttuurinen toiminta

Evankelis-luterilaiset seurakunnat palvelevat kaikkia maahanmuuttajia uskontokunnasta riippumatta. Seurakunnat haluavat tukea jokaista ihmistä ja perhettä myös maahanmuuttoon ja kotoutumiseen liittyvissä haasteissa.
Seurakunnissa on tarjolla monikulttuurista toimintaa, yksilöllistä tukea, tapahtumia ja kerhoja.
Tutustu oman paikkakunnan evankelis-luterilaisen seurakunnan toimintaan:
Hamina, Miehikkälä, VirolahtiKotkaKouvolaPyhtää

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kaakkois-Suomen piiri: Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminta
Friend for immigrant mum in English
Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kaakkois-Suomen piirin toteuttama ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnassa maahan muuttanut äiti saa itselleen MLL:n kouluttaman vapaaehtoisen ystävän. Ystävät tutustuvat toisiinsa mukavan yhteisen tekemisen lomassa ja samalla maahanmuuttajaäiti saa mahdollisuuden harjoitella suomen kieltä. 
Keitä ystävät ovat? Vapaaehtoiset ystävät ovat hyvin suomea puhuvia naisia, jotka haluavat tutustua uuteen ihmiseen, ovat kiinnostuneita kulttuureista ja haluavat antaa aikaansa maahan muuttaneelle naiselle. 

Kysy lisää / Ask more info:
Suvi Laajarinne
040 750 4112
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 Tagit: vertaistuki, maahanmuuttajat, eri kulttuurit, kohtaamispaikat