Erotaanko vai ei erota?

Eron miettiminen ei välttämättä tarkoita sitä, että pariskunta päätyy eroon. Puhuminen parisuhteen ongelmista on tärkeää. Myös omista eroajatuksista on hyvä puhua puolison tai kumppanin kanssa. Monesti käy niin, että toinen pohtii eroa yksin ja pitkään ja toiselle osapuolelle ero tulee yllätyksenä.

Parisuhteeseen kuuluu monia vaiheita ja lapsiperheessä on ajanjaksoja, jolloin parisuhdeongelmat tavallisimmin nousevat pintaan. Parisuhteelle kannattaa hakea tukea jo varhaisessa vaiheessa ennen kuin ongelmat ovat kasvaneet ylitsepääsemättömän suuriksi.

Vaikka parisuhde olisi jo pitkään ollut ongelmissa ja ero voi tuntua ainoalta ulospääsyltä kriisitilanteesta, silloinkin suhteella voi olla mahdollisuus jatkua. Tämä on mahdollista, jos molemmilla on halua pysyä yhdessä ja yrittää muuttaa tilannetta. Kaikki elämän ongelmat eivät välttämättä johdu parisuhteesta ja ero ei näin ollen ole ratkaisu kaikkiin ongelmiin.

Ulkopuolinen ei voi sanoa, onko parin hyvä erota vai pysyä yhdessä. Ulkopuolinen voi kuitenkin auttaa paljon asioiden ja tunteiden käsittelyn sekä kommunikaatio-ongelmien kanssa.

Apua voi hakea joko yksin tai yhdessä, eroa pohtiessa tai eron jälkeen. Älä jää yksin.

Mikäli parisuhde päättyy eroon, sovinnollinen ero on kaikkien ja erityisesti lapsen edun mukaista. Vanhempien riitaisat välit eivät ole lasten asia, asuivatpa vanhemmat saman katon alla tai eronneina.

Eropohdintoihin on tarjolla monenlaista apua ja tukea.

Eroauttamisen palveluja Kymenlaaksossa
Eroauttamisen sähköisiä palveluja.

Tagit: parisuhde, ero, apua erotilanteessa, apua parisuhteeseen, apua seksuaalisuuteen